Vacature of beheerders profiel maken

Het zoeken en aannemen van nieuw personeel of het vinden van een nieuwe beheerder is best wel een heel traject. Zeker in onze sector ( B&B sfeer ) waar er op één vacature vaak heel veel reacties komen en je ze toelaat in jouw persoonlijke leven.

We hebben de meest gangbare stappen voor je op een rijtje gezet:

 1. Maak voor jezelf een lijst met kenmerken en wensen die te maken hebben met de vacature
 2. Maak dan een vacature profiel omschrijving die hierbij past
 3. Plaats de vacature op verschillende media´s ( het liefst natuurlijk op Wonen Werken Buitenland )
 4. Beoordeel ingekomen reacties en selecteer deze
 5. Eerste sollicitatiegesprekken via de telefoon, video of op locatie
 6. Overleg over deze eerste gesprekken en selecteren welke wel of niet doorgaan
 7. Tweede sollicitatiegesprek op locatie of ook via de telefoon
 8. Overleg over de 2de sollicitatiegesprekken en eind selectie
 9. Nodig de overgebleven sollicitanten uit om persoonlijk kennis te maken en de accommodatie te laten zien. Neem ook eventueel punt 10 gelijk met ze door.
 10. Sollicitatie, Arbeidsvoorwaarden en financiën bespreken met de laatste overgebleven kandidaten
 11. Alle kandidaten bedanken voor hun sollicitatie en reden van afwijzing doorbellen
 12. Aannemen en arbeidscontract bespreken
 13. Start met de job/proefperiode

Vacatureprofiel

Een vacatureprofiel is om meerdere redenen nuttig en handig. Gebruik een verkorte en duidelijke omschrijving voor in de vacature en een uitgebreide versie voor het opsturen voor meer informatie naar de sollicitanten.

 • Functienaam Bij een nieuwe vacature is het verstandig om een duidelijke naam te bedenken. Een naam die duidelijk aangeeft waar jullie naar opzoek zijn en waar sollicitanten zich in kunnen herkennen. Ook moet de vacature vindbaar zijn voor mensen die gebruikmaken van een zoekmachine of lid zijn van de mailing van wonenwerkenbuitenland.com
 • Bedrijfscultuur Voor een goede match is het van belang dat iemand past bij de cultuur en sfeer van jouw bedrijf en op persoonlijk vlak.
 • De functie Beschrijf de functie leesbaar en duidelijk. Om welke functie gaat het? Om wat voor bedrijf? Met wie krijgen ze te maken? Werken ze zelfstandig of is er ook een manager of eigenaar aanwezig?
 • Taken en verantwoordelijkheden Geef een duidelijk overzicht van de taken en verantwoordelijkheden die bij de functie horen. Wat zijn de belangrijkste werkzaamheden?
 • Ervaring Zijn er bepaalde vaardigheden en eigenschappen nodig? Welke kennis is vereist? Zijn er getuigenschriften nodig. Denk aan talen die ze moeten spreken.
 • Arbeidsvoorwaarden Welke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden kun je bieden? Denk aan het loon, vrije dagen, huisvesting, huisdieren enz.
 • Contractduur Vertel duidelijk om wat voor contract het gaat. Is het voor onbepaalde tijd, tijdelijk seizoenswerk, vast of voor 1 jaar. Wees hier duidelijk in.
 • Sollicitatie procedure Geef duidelijk aan tot wanneer ze kunnen reageren en met wie ze contact op kunnen nemen voor meer informatie. Vermeld ook wanneer de eerste gesprekken zullen plaatsvinden.

Geen tijd hiervoor

Voor slecht 95 Euro, exclusief btw, nemen wij graag deze tijdrovende stappen van je over

Onze persoonlijk ervaring is dat het eerste contact en sollicitatiegesprek telefonisch of via video zal gaan, omdat de afstand vaak een probleem is. Hierdoor gaat er ook vaak veel tijd in het traject zitten.

Wij nemen dan ook graag het traject van deze stappen van jullie over voor slechts éénmalig 95 Euro per geplaatste vacature. Uiteraard gaat alles in overleg en zullen jullie (indien gewenst) bij de gesprekken aanwezig zijn. Dit kan natuurlijk ook via Zoom of Skype.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Geef een reactie