B&B VILLA LAVANDA

Dit verhaal is persoonlijk geschreven voor Wonen Werken Buitenland door de eigenaresse – Jenny- van Villa Lavanda. Een Adults Only B&B in Puglia. Italië.

GASTVRIJHEID IS BELANGRIJK

In 1997 kwam ik in Puglia wonen. Mijn dochter woonde hier al en mijn eerste kleinzoon werd binnen enkele maanden verwacht.

In Nederland zat ik 30 jaar in het verzekeringsvak en ook daar is klantvriendelijkheid en je proberen in te leven in de klant een belangrijke zaak.

De eerste jaren was ik druk bezig met mijn beide kleinzoons en met het opbouwen en inrichten van mijn huis.

De B&B is eigenlijk bij toeval ontstaan. De zoon van mijn eerste werkgever kwam in 2005 op bezoek met zijn vrouw en enkele maanden later vroeg hij mij of hun vrienden tegen betaling hier konden logeren. Deze vrienden kwamen ook nog eens uit mijn voormalige woonplaats en dat maakte het extra speciaal om ze te ontvangen.

Ik ging van start met de B&B en moest alles in mijn eentje uitvinden, want in 2006 was er nog niet zo veel informatie via het internet op voorhanden en groepen voor B&B eigenaren en dergelijke al helemaal niet.

Ik begon met 3 kamers, waarvan er 2 een gemeenschappelijke badkamer hadden. Al snel kwam ik erachter dat men geen badkamer met elkaar wilt delen en dat er ook behoefte is aan een guest-lounge, waar men in het voor- en najaar, als de avonden wat minder warm zijn, het zich gezellig kan maken met gratis koffie en thee. Waar ze Nederlandse en Belgische TV kunnen kijken. Ook heb ik er een koelkast/honesty bar neer gezet, zodat ze snacks en drankjes kunnen pakken tegen betaling. Verder is er ook Wi-Fi in en rond Villa Lavanda aangebracht.

Er zijn nog steeds 3 gastenkamers, maar nu met ieder een eigen privé-badkamer. Twee kamers zijn en-suite en de mooiste is naast de kamer gelegen. Er zijn betere bedden met goede matrassen gekocht en een gezellig zitje geplaatst. Als service staat er altijd fris water op de kamer, zijn er ochtendjassen, Crocs en strandlakens om te gebruiken. Kortom alles waarvan ik zelf dacht dat dit prettig zou zijn om aan te treffen als je hier op vakantie komt.

Gasten vinden op hun kamer mijn Pugliaboek en een lijst van aanbevolen restaurantjes. Toch geeft men er vaak de voorkeur aan om nog eens door te vragen en persoonlijk advies te krijgen. Dat is toch ook de toegevoegde waarde van een B&B dat je niet gast nr. zoveel bent met een onpersoonlijke hotelkamer, maar een kamer hebt met een individuele inrichting en een echt contact met de gastvrouw.

De B&B is aan 3 zijdes omgeven door veranda’s. Op de overdekte veranda wordt ook meestal het ontbijt opgediend.

Villa Lavanda is gelegen op het platteland van Noci en zeer gunstig gelegen voor uitstapjes naar een groot deel van Puglia en naar de 2 kusten, de Ionische- en de Adriatische Zee. Alberobello is 17 km. rijden en in Noci zelf (8,6 km) vind je alles wat je nodig zou kunnen hebben tijdens je vakantie incl. in en om Noci 53 restaurantjes. Heerlijke antipasti hebben ze hier in Puglia en wijnen uit de streek en natuurlijk overal in deze omgeving de trulli. In Alberobello in groten getale, maar ook “in het wild” en vooral vele in de Itrie Vallei.

Ik probeer ook altijd weer nieuwe dingen te vinden voor mijn gasten. Een goed restaurant, een fantastische excursie “Dolfijnen spotten” en nu ben ik bezig om het onderwerp “wandelen” verder uit te diepen. In het voorjaar gaat er een echtpaar uit Nederland komen dat hier in duikt en er over gaat schrijven voor de website en de gasteninformatie.

Meer info over de B&B en de regio vind je op de website van Villa Lavanda

Gepubliceerd door Corrina

Wereldvrouw, Moeder van 2 dochters, Oma van 3 kleinkinderen, getrouwd en 60+. Mijn passies zijn reizen, creatief bezig zijn, puzzelen, golfen, Geocaching met Travelientje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: