Casa Mantana, Bonaire

Dit verhaal is persoonlijk geschreven voor Wonen Werken Buitenland door de eigenaars Mariëtte en Ton van Casa Mantana op Bonaire.

Don’t dream your life – Live your dream!

Bijna 10 jaar hebben we erover gedroomd: om ergens op de wereld een eigen guesthouse te beginnen. 

Eindelijk was het in 2019 zover, alles viel op zijn plaats en we lieten Nederland achter ons.

Al ons hebben en houden zaten in één zeecontainer en de droom kon beginnen met onze enkele reis naar Bonaire!

Het eiland biedt zoveel moois en voor elk wat wils. Van windsurfen en kitesurfen op de licht blauwe vlakten van de Caribische zee, duiken in één van werelds mooiste duiklocaties of lekker snorkelen waarbij de vele vissoorten en schildpadden net zo goed gespot worden. Het eiland heeft een groot natuurpark met adembenemende uitzichten en biedt volop prachtige kustlijnen.  En dat werd ons nieuwe thuis!

‘Arriving as a stranger, leaving as a friend’

Na 4 maanden non-stop klussen openden we begin februari 2020 de deuren van onze

 “Casa Mantana Bonaire”.

Vol trots presenteerden wij ons guesthouse, voor adults-only, met 5 kamers (waarvan 3 studio’s en 2 deluxe gastenkamers) via social media en diverse kanalen. Via ons blog hielden we vrienden, bekenden en (toekomstige) gasten op de hoogte over onze voortgang en nieuwe leven op een tropisch eiland.

En toen 6 weken later rond half maart……..de airport ging dicht want Covid-19 had zijn intrede gedaan in Nederland en bijna de rest van de wereld (behalve op Bonaire). De toeristen verlieten het eiland, het straatbeeld werdt leger en leger net als onze agenda…en niemand kan nog vertellen hoe lang dit gaat duren.

De Corona tijd hebben we vooral gebruikt om alle niet-afgemaakte klussen verder aan te pakken, in hoeverre dat nog mogelijk was met een minimaal budget. Je droom vervalt steeds meer in een nachtmerrie naar gelang de maanden voorbij gingen en allerlei scenarios schieten aan je voorbij met de grote vraag of we de crisis wel helemaal door gaan komen. Al ons hebben en houden zat erin.

In deze hele periode is er op Bonaire geen enkele besmetting geconstateerd. Voor de lokale bevolking en die mensen die nog op het eiland zijn gebleven golden er een paar beperkingen . We konden dus nog heerlijk naar het strand, alle winkels waren open en de horeca had slechts een paar regels om zich aan te houden.

In de zomermaanden ging het luchtruim weer open en heel langzaam maar gestaag kwam het toerisme weer een beetje op gang. Ook bij ons begon het eindelijk weer een beetje te lopen en konden wij ons verheugen om gasten te mogen verwelkomen. Helaas kwam daar eind september weer een eind aan, toen het aantal positief geteste mensen ook op Bonaire opliep van een handjevol naar enkele tientallen. Bonaire ging in zijn eigen lockdown met zelfs code oranje. En daar ging de inmiddels redelijk gevulde agenda weer……

Gelukkig waren de besmettingen redelijk snel onder controle,  werd Bonaire weer code geel en gelukkig ook weer snel gevonden door de toeristen, mede omdat de Nederlandse overheid Caribisch Nederland niet als buitenland beschouwde. De afgelopen weken waren weer als vanouds en hoe wij het altijd voor ogen hadden gehad. We draaiden heerlijk, ontmoetten de meest leuke mensen en konden volop genieten van onze droom die eindelijk werkelijkheid leek te zijn geworden. 

We hopen je snel in ons guesthouse te mogen begroeten!

Klik HIER voor meer info en prijzen op de website van Casa Mantana.

Gepubliceerd door Corrina

Wereldvrouw, Moeder van 2 dochters, Oma van 3 kleinkinderen, getrouwd en 60+. Mijn passies zijn reizen, creatief bezig zijn, puzzelen, golfen, Geocaching met Travelientje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: