Voormalige B&B Te Koop in de Spaanse Pyreneeën

Casa Miguel is een totaal gerenoveerde authentiek huis met een afgeschermde privé tuin. Het huis heeft een bebouwde oppervlakte van 390 m2 en is opgetrokken uit ruig zandkleurig natuursteen en meest eikenhout.

Van buitenaf oogt het huis eenvoudig en stoer, binnen is het voorzien van alle comfort. Er zijn veel oude details gehandhaafd en het huis is volledig gerestaureerd met ecologische materialen. Het is zeer goed geïsoleerd en het water wordt verwarmd door zonnecollectoren ( heatpipes ). In het dorp heeft men nog bronwater. Hetzelfde water waar men ook de te koop staande waterflessen van Vilas del Turbon mee vult. Ook niet onbelangrijk voor het verbruik van water betaal je op jaarbasis rond de 100 Euro.

Het huis wordt nu verwarmd door een Hergom houtkachel in de woonkamer en als back-up een paar elektrische verrijdbare radiatoren. Die worden gebruikt om de badkamer op te warmen als men gaat douchen. Indien men wenst – Er is een systeem voor centrale verwarming op elektriciteit op alle verdiepingen al aangelegd. Dit systeem zet de elektrische radiators omstebeurt aan en uit. Het systeem moet alleen nog via de groepenkast geactiveerd worden. De huidige eigenaren hebben het nog nooit nodig gehad en er nog geen gebruik van gemaakt.

Het dorpje ligt op een hoogte van 1100 meter en is één van de mooie authentieke bergdorpen van de streek Ribagorza.

Casa Miguel is een geweldige kans voor iemand die een B&B wil beginnen ( het is als B&B gebruikt ) of enkele kamers via AirBnB wil verhuren, Maar het is ook een heerlijk (vakantie)huis voor mensen die rust en natuur zoeken. De huidige eigenaren hebben het

Er is al een aansluiting voor Wifi en Internet aanwezig. Hier betaal je 29 Euro per maand voor.

Gunstig klimaat

Deze streek is zeer geliefd bij de Spanjaarden zelf door zijn gunstige klimaat in de winter en in de zomer. In de winter is het altijd zonnig en kan men overdag lekker buiten zitten, wandelen of ergens een terrasje pikken. De avonden zijn dan wel koud. Dan kan je lekker binnen bij de openhaard gaan zitten. In de zomer wordt het door de hogere ligging nooit super heet, maximaal 30 graden met soms een uitschieter naar 35 graden. Door de gunstige ligging ( beschut in een barranco ) van het huis waait er in de zomer altijd een verkoelend windje in de tuin. In de avond koelt het lekker af waardoor je s’nachts heerlijk kan slapen. Temperatuur verschil in de zomer tussen dag en nacht is 15 graden. Het is een droogklimaat, dus geen gezweet de hele dag 🙂

Ideaal voor vogelliefhebbers en motorrijders

Vanaf de tuin zie je elke dag de gieren vliegen die in de rotsen wonen aan de andere kant van onze vallei ” De Sierra de Sis” een beschermd gierengebied. Enkele keren per jaar mogen we ook de Lammergier bewonderen die vanuit zijn nest in de Congosto de Obarra over ons dorp heen vliegt. Tegenover de tuin op de helling waar je op uitkijkt zit een nest slangenarenden die elk jaar in het voorjaar terugkomen van hun overwintering in Afrika. Als zij weer boven de tuin vliegen weet je dat de winter voorbij is. We hebben ook enkele keren een nachtzwaluw mogen bewonderen in de schemer vanuit de tuin. Dat er meer vogelsoorten rondvliegen hoeven we niet te vermelden 🙂 Een te gast zijnde vogelspotter heeft eens een telling gedaan in de vallei en kwam op 52 soorten.

Wandelaars en outdoor liefhebbers

Vanuit het dorp heeft men een spectaculair uitzicht over de vallei van de rivier Isábena en de berg de Turbon ofwel de heksenberg genaamd. Het dorp ligt ook vlakbij Roda de Isábena , Campo en natuurlijk de natuurparken Posets Maladeta en Monte Perdido met zijn natuur en skigebieden. Meer info over de natuurparken vind je op de website Authentiek Spanje.

Centraal gelegen om van alles te ondernemen en te zien

De eigenaren gebruiken het nu als vakantiehuis. Ze wonen in het drukke Brugge en zijn werkzaam in hetToerisme. Twee keer per jaar ontvluchten ze deze drukte en komen dan weer helemaal tot rust in hun huis en omgeving. Je woont natuurlijk in de natuur. Je kan uren wandelen en outdoor beoefenen in de bergen.

Drukte kan je opzoeken Rust en stilte niet

Je kan de drukte opzoeken als je dat wil. Het huis ligt dan heel centraal. Ga je naar het Noorden dan zit je in het hoge gebergte met zijn natuurparken en skipistes en de Aneto. Ga je naar het Oosten dan rij je via Benabarre naar de Congost de Montrebei ( de camino del rey van het noorden ) of via Pont du Suert naar de Vall de Aran met zijn prachtige natuurpark. Ga je naar het zuiden dan kom je via Barbastro de wijnstreek DO Somontano in met al zijn wijnhuizen, de zoutbaden bij El Grado en niet te vergeten het plaatsje Alquezar waar het goed toeven is. Ga je naar het Westen dan kan je naar Ainsa, Torrecuidad van de Opus Dei of naar de grootste boeddhistische tempel van Europa in Panillo. Dichterbij in La Puebla de Roda is het ook goed toeven in de tuin bij Bodega Vidal waar ze alles buiten op een houtvuur voor je klaarmaken.

Om te golfen zijn er meerdere uitdagende golfbanen bij Huesca, Zaragoza en Lleida.

Wil je wat verder weg dan kan je een ook een dag of 2 dagen plannen om naar Zaragoza, Jaca of Huesca te gaan. Je kan zelfs met een snelbus vanuit Barbastro rechtstreeks naar Barcelona of naar het strand bij Tarragona. Ideaal, geen parkeerprobleem met een auto en gelijk op de plek waar je wil zijn.

Contact en meer foto’s via HIER

Vraagprijs 299.000 Euro