Heb jij ook plannen voor de Dominicaanse Republiek?

De Dominicaanse Republiek is een populaire bestemming voor expats, gepensioneerden en overwinteraars die de lagere kosten van levensonderhoud, prachtige stranden. Hieronder staan ​​enkele weetjes die handig zijn om te weten voordat je naar de Dominicaanse Republiek verhuist.

Deze weetjes zijn verteld en opgeschreven door Expats die in de DR wonen en werken. De verhouding Euro en DOP: 1 Dominicaanse peso = 0,016 Euro ( januari 2023).

Kan je overleven in de Dominicaanse Republiek met 700 Euro per maand?

Als je als een local leeft, kan je dat zeker, maar als je heel veel leuke dingen wil doen en kopen dan heb je meer dan 700 per maand nodig. Alles hangt dus af van waar je woont, wat de reden is om naar de DR te gaan en wat je levensstijl is.

Expat: “Serieus, mijn verloofde huurt een appartement voor 200 Euro per maand en het is een mooie woning met 2 slaapkamers in San Isidro, Santo Domingo. Maar als je veel uitgaat en veel gaat shoppen heb je veel meer geld per maand nodig”.

Waar zijn de beste plekken om te wonen in de Dominicaanse Republiek?

Luperon ligt aan de noordkust en is zeer bekend onder watersporters, omdat de baai dient als veilige haven tijdens orkanen.

Santo Domingo is de grootste stad in het Caribisch gebied met 3 miljoen inwoners in de stad en omliggende voorsteden. Als je in DR gaat werken, is de kans groot dat je in Santo Domingo zit.

Sosua is een klein stadje aan de noordkust van DR met een jongere bevolking, veel watersporten en uitgaansgelegenheden.

De provincie Barahona is voor expats die willen wonen in onontwikkelde gebieden met ongerepte stranden.

Casa de Campo is een van de duurste plekken om te wonen in DR. Casa de Campo ligt aan de zuidoostkust en heeft een luxe countryclubgevoel.

Expat: “Ik woonde eerst in een badplaats, maar ontdekte al gauw dat voor een alleenstaande (oudere ) intellectuele vrouw de hoofdstad beter was. Ik nam de tijd en huurde iets. Ik ging opzoek naar buurt waar een zwembad en een bibliotheek aanwezig was. In deze buurt ben ik opzoek gegaan naar een appartement die ik eerst huurde en later gekocht heb.”

Moet ik een gelijk een huis kopen of huren in de Dominicaanse Republiek?

De expats adviseren om zeker de eerste twee jaar niets te kopen, totdat je besluit dat je het echt leuk vindt en zeker weet dat je daar wilt blijven. Begin gewoon in een gemeubileerde huurwoning. Kom eerst hier heen en woon en werk een jaar en kijk of je het echt leuk vind. Of nog beter ga daarna heel ergens anders wonen en werken. Zo leer je het land kennen en kan je de stad met de kust of het platteland vergelijken.

Hoe vind ik een woning in de Dominicaanse Republiek?

Als je naar de DR verhuist, kan je (tenzij je ergens moet wonen voor werk), een paar maanden in een paar verschillende gebieden doorbrengen, aangezien het land zo divers is. Als je eenmaal een beslissing hebt genomen over het gebied, zeg dan gewoon dat je op zoek bent naar een huurwoning en de potentiële verhuurders zullen je vinden. Vergeet niet om rekening te houden dat toegang tot elektriciteit en water niet automatisch is. Let dus goed op of dat ook aanwezig is.

De prijzen van onroerend goed variëren enorm per gebied – hoe populairder en dichter bij de zee, hoe hoger de prijs. Het huren van een standaard huis met 3 slaapkamers in een expatgebied kost ongeveer 200-1500 Euro per maand. Een gesloten community is duurder dan een vergelijkbare woning in een puur Dominicaanse stad of dorp.

Is de Dominicaanse Republiek veilig?

Heel simpel: loop in de steden niet ‘s nachts door de straten van de binnenstad. Draag niet veel blingbling of rijd niet in een Ferrari… je kan dan een doelwit zijn.

Politie wordt slecht betaald, dus als ze je aanhouden, vraag dan of ze honger hebben en geef ze 100 peso en je bent klaar om te gaan. Ja, corrupt, maar de beste oplossing. Zie het als een goed doel.

Expat: Ik heb een ambtstermijn van 5 jaar in Santo Domingo. Ik heb me nog nooit onveilig gevoeld in deze grote stad. Ik ben nog nooit het slachtoffer geweest van een misdaad en ben regelmatig in het donker op pad om te stoppen bij een kipkraampje, die overal in de stad te vinden zijn. Maar het leven is niet alleen rooskleurig. Tijdens een verblijf bij mijn vriendin werd haar flatgebouw beroofd. Ik had een andere vriend wiens auto was gestolen. En van wat ik hoor van de lokale bevolking, draag geen flitsende sieraden of je zou bestolen kunnen worden (Grab and Run). Zelf heb ik deze dingen nog nooit meegemaakt, maar ze gebeuren wel. Ik voel me hier veilig, voor wat dat waard is.

Gepubliceerd door Corrina

Wereldvrouw, Moeder van 2 dochters, Oma van 3 kleinkinderen, getrouwd en 60+. Mijn passies zijn reizen, creatief bezig zijn, puzzelen, golfen, Geocaching met Travelientje.

%d bloggers liken dit: