Oppas gevraagd voor een vakantiehuis in de Spaanse Pyreneeën

IS TOT OKTOBER 2023 AL VOLZET

Wie wil er nu niet enkele maanden in de natuur wonen, in een prachtige omgeving met 3 natuurparken in de buurt, het wijngebied De Somontano en natuurlijke mooie authentieke dorpen, zoals Ainsa en Roda de Isabena. Het enigste wat de eigenaren van je/jullie vragen is dat je hun huis en tuin onderhoud.

Meer info over de streek vind je op de website authentiekspanje.eu

Het vakantiehuis staat op dit moment te koop en ook leeg. Dat vinden de eigenaren heel jammer. Ze vinden dat een huis geen ziel meer heeft als het leeg staat. Ze zoeken dus een oppas voor hun huis. Een oppas die handig is om wat klusjes in en om het huis te doen.

Het huis heeft 4 slaapkamers en 4 badkamers. Handig als er familie op bezoek komt. Je mag je hond meenemen. Het heeft geen zwembad, maar je kan natuurlijk wel een opblaasbad neerzetten of gewoon in de riviertjes of meren gaan zwemmen.

Het dorpje is een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van rust, wandelen, outdoor, gieren spotten, vlinders en natuurlijk de Spaanse cultuur, tapas en wijn 🙂

Het huis ligt op 1100 meter hoogte in een authentiek klein Spaans gehuchtje, zonder eigen winkels en barretjes. Dus eigen vervoer is nodig om de wekelijkse boodschappen te doen en natuurlijk om deze prachtige regio te ontdekken. Doordat het huis in de bergen staat en een landklimaat heeft, heb je geen last van extreme hitte en de hele dag natte zweetdruppels. De nachten zijn 15 graden koeler dan overdag, dus slapen is ook geen probleem.

Handig om te weten – de kerkklokken worden niet meer gebruikt.

Spreek je nog niet zo goed Spaans – de buurman spreekt ook Engels en er woont ook een Nederlandssprekende dame in het dorp. Mocht er iets zijn met het huis dan hebben we ook nog een Nederlandssprekende hulp voor je.

Vergoeding

Als vergoeding voor het oppassen en eventuele klusjes mag je gratis in het huis wonen. De eigenaren betalen de huur, het water, de Wifi/Internet en de gasfles om te koken. Natuurlijk betalen ze ook de materialen voor het onderhoud van het huis.

Wat ze niet betalen zijn de elektra die je gebruikt, je eigen uitgaven om te leven, je telefoon, auto, andere prive uitgaven enz.

Handig om te weten

  • Je kan niet met de auto voor de deur komen. Het is ook niet handig als je slecht ter been bent.
  • We vragen een bewijs van goed gedrag en je identiteitsgegevens.
  • Ook is het verplicht om een aansprakelijkheids verzekering/Familiale verzekering af te sluiten.
  • De beste tijd om daar te wonen is van mei tot oktober.
  • Het huis staat te koop, dus het kan voorkomen dat de makelaar met een kijker in het huis komt. Uiteraard wordt dit van te voren doorgegeven. Je hoeft er niet voor thuis te blijven.
  • Als het huis verkocht is bepaald de koper wanneer ze in het huis willen wonen. Dat betekend dat jullie voor die dag de sleutels aan de makelaar overdragen. (dit is natuurlijk alleen van toepassing als jullie dan nog in het huis wonen).

Lijkt het je wel wat, neem dan vrijblijvend contact met me op.

corrina@wonenwerkenbuitenland.com

Gepubliceerd door Corrina

Wereldvrouw, Moeder van 2 dochters, Oma van 3 kleinkinderen, getrouwd en 60+. Mijn passies zijn reizen, creatief bezig zijn, puzzelen, golfen, Geocaching met Travelientje.

%d bloggers liken dit: