Beheerders gezocht

Frankrijk

Aan de rand van Nans les Pins in de Provence (Département VAR), tussen Aix en Provence en Toulon ligt het luxe vakantiepark “Résidence La Vallée de la Sainte Baume”

Het park bestaat uit 34 vrijstaande woningen met gemeenschappelijke accommodaties, zoals een woning voor het beheerderspaar, een groot centraal zwembad, een tennisbaan, een sportveldje en een gemeenschappelijke ruimte. De gemeenschappelijke ruimte geeft de mogelijkheid om gezellige bijeenkomsten voor de gasten te organiseren zoals een “table d’hôtes”, welkomstavond etc. Ook is er een klein terras.

Alle woningen zijn privébezit. Het merendeel van de veelal Nederlandse eigenaren verhuurt zijn woning via de eigen verhuurorganisatie: Sainte Baume Gestion SàS/ France Comfort.

De belangen van de gemeenschappelijke eigenaren worden behartigd door een Vereniging van Eigenaren (VVE).

Vanwege het vertrek van de huidige beheerders, begonnen op 1 maart 2018, zijn wij op zoek naar een nieuw beheerderspaar (m/v, m/m, v/v) voor het park.

De beoogde startdatum is 1 maart 2024.

Profiel

Belangrijk is dat het beheer en de verhuur goed verlopen. Dit betekent goed waarnemen wat er kan, dan wel moet gebeuren, alsof men zelf “mede-eigenaar” is. Hierbij komen algemene aspecten naar voren als gastvrijheid, aanpakken, technisch inzicht, zelfredzaamheid, maar ook een goede no-nonsense mentaliteit.

Het park kent twee seizoenen: het verhuurseizoen (april tot en met oktober) en het niet-verhuurseizoen.
In het verhuurseizoen worden werkzaamheden (reparaties etc.) uitgevoerd, die direct opgelost moeten worden.
Buiten het verhuurseizoen worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.
Deze worden in opdracht van de VVE of van individuele eigenaren uitgevoerd. De werkzaamheden kunnen worden verricht door de beheerders of externe bedrijven zoals loodgieter, elektricien, schilder etc. Als werkzaamheden door externe bedrijven worden uitgevoerd oefenen de beheerders enig toezicht uit op het resultaat in overleg met de opdrachtgever.

In beide perioden dient er toegezien te worden dat de afgesproken werkzaamheden met onderhoudsbedrijven goed uitgevoerd worden (tuin, zwembaden, airco’s, schoonmaak etc.).

Met name in het verhuurseizoen is er sprake van langere werkdagen. Buiten het verhuurseizoen ligt dat uiteraard anders. Dat is het seizoen van het grotere onderhoud in ruime zin. Op jaarbasis is sprake van een normale werkbelasting.


Het verhuurseizoen:


Het bemensen van de receptie.
In- en uitchecken van de huurders (zaterdag is vaste wisseldag).
Bij het in- en uitchecken vinden administratieve en geld handelingen plaats. Te denken valt aan borg, verhuren van lakenpakketten, zwembadverwarming aan- en uitzetten plus incasso van de extra kosten.
Algemene controle bij vertrek, zwembadverwarming aan- of uitzetten. Toezien dat er een goede schoonmaak plaatsvindt bij vertrek huurder/eigenaar.
Samenstellen en klaarzetten van welkomstpakketten.
Vragen beantwoorden en goede contacten onderhouden met de huurders en eigenaren
Oplossen van (technische) problemen. Zelf, dan wel via inschakeling van bedrijven.
Algemeen toezicht op het reilen en zeilen in het park en zachtjes handhaven van de regels.
Het organiseren van een table d’hôtes, welkomstborrel in de oranjerie en zorgdragen voor overige horecavoorzieningen (“honesty bar”). Kleine verkopen bij receptie.
Organiseren van een broodservice op het park.

Buiten het verhuurseizoen:


In dit seizoen vinden de grotere en de kleinere klussen plaats.
Als het gemeenschappelijke bezit betreft dan zal dat in overleg met de Vereniging van Eigenaren gaan.
Bij de privé huizen in opdracht van de eigenaar.
Het aanvragen en mede beoordelen van offertes.
De werkzaamheden kunnen geschieden door de beheerders zelf dan wel een bedrijf van buiten, onder toezicht van de beheerder(s).

Organisatie van het park:

De Vereniging van Eigenaren, in Frankrijk genaamd Copropriété, vertegenwoordigt alle eigenaren. De copropriété wordt extern vertegenwoordigd door een administrateur (syndic), bij ons is dat Foncia Marseille.
Er is een Gestion (een besloten vennootschap) die in juridische zin de verhuur van alle huizen regelt. De in de verhuur staande huizen dienen verplicht via deze Gestion verhuurd te worden. De Gestion heeft een overeenkomst met touroperator France Comfort.
Via de eigen website van het park, via de site van France Comfort en via sites van andere touroperators kunnen potentiële huurders hun vakantieweken boeken.
In verband met die verhuur vindt er frequent overleg plaats met France Comfort alsmede met iemand van de VvE /de Gestion.

Kwalificaties:


Proactieve instelling
Geen negen tot vijf mentaliteit
Organisatietalent
Probleemoplossend vermogen
Organisatorisch inzicht
Stressbestendig
Technisch onderlegd
Nederlands.
De Franse taal beheersen is een pré.
Gastvrije mentaliteit
Vergoeding


Algemeen:

In de basis is er sprake van 1,5 FTE op jaarbasis.
In het verhuurseizoen is er sprake van full time inzet van twee personen en in het niet-verhuurseizoen is er voor het beheer een beperkte inzet nodig.
In het niet-verhuurseizoen is er daarentegen wel sprake van, in opdracht vanuit de VvE of vanuit de eigenaren, zelf dan wel laten uit te voeren onderhoudswerkzaamheden.

Vast:

Een jaarlijkse, vaste vergoeding, per maand. In beginsel op basis van ZZP facturen.
Dit wordt kortgesloten met de fiscaal adviseur van het park.

Het wonen in de beheerderswoning met tuin op het park tegen een nader te over een te komen huurbedrag.

Onkostenvergoeding voor zakelijk gebruik van telefoon, internet etc.

Een contract voor drie jaar met een wederzijdse proeftijd van 6 maanden. Stilzwijgende verlenging met telkens drie jaar.

Met het bestuur een jaarlijkse evaluatie van de werkzaamheden in het afgelopen jaar. Uiteraard is er ook een periodiek overleg.

Aanvullende inkomsten:

Dit is mogelijk via een wekelijkse table d’hôtes, welkomstborrel, horecaverkoop, broodservice etc.
Prijsniveau af te stemmen met de VvE.

Buiten het verhuurseizoen zijn er mogelijkheden om aanvullende inkomsten te genereren op basis van afspraken met de huiseigenaren,dan wel met het VVE voor niet dagelijkse werkzaamheden.
Te denken valt aan schilderwerk, kleine verbouwingen, zorgdragen voor vervanging van apparatuur en bijvoorbeeld toezicht op werkzaamheden die door externen worden gedaan. Dit kan op verzoek van de eigenaren gedaan worden (privéwoningen) of van de Vereniging van Eigenaren voor het gemeenschappelijk bezit.

Wij willen vrij snel beginnen met de procedure omdat er vanuit onze kant meerdere personen bij betrokken zullen zijn (Bestuur en mogelijk 1 of 2 huiseigenaren). Ook willen wij de kandidaten de mogelijkheid geven om een korte tijd op het park te verblijven om de sfeer te proeven en met de huidige beheerders te spreken.

Sollicitaties en info:

De heer;
Leo J. Pruis
Voorzitter VvE
Eekwal 12
3904 DL Veenendaal
Leopruis@hotmail.com